ξυλοκατασκευές, κεραμοσκεπές, πέργκολες, σκεπές, κιόσκι, ταβάνι, σκάλες, κουφώματα, Ρέθυμνο

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

You need to upgrade your Flash Player.
πέργκολες, σκεπές,στέγες, ταβάνια, κιόσκια, σκάλες, κουφώματα, δάπεδα,πατώματα ξυλοκατασκευές, κεραμοσκεπές, εφαρμογές ξύλου

Υπηρεσίες

Αναλαμβάνουμε:
 • Στέγες αυτοφερόμενες
  - σε ξύλινο σκελετό
  - σε μεταλλικό σκελετό
 • Στέγες επικάλυψης
  - σε μπετόν
 • Πέργκολες
  - απλές
  - με κεραμίδι
  - με ασφαλτικό κεραμίδι
 • Ειδικές καασκευές παραδοσιακές ή μοντέρνες
  - κιόσκια(σαχνισιά)
  - πατάρια
  - σκάλες
  - κάγκελα
  - καφασωτά
 • Πατώματα
  - καρφωτά
  - κολλητά
 • Ντουλάπια κουζίνας - Ντουλάπες υπνοδωματίου
  - σε επιλεγμένα σχέδια και υλικά
 • Κουφώματα
  - εσωτερικά
  - εξωτερικά

Όλες οι παραπάνω κατασκευέσ μπορεί να είναι από μασίφ ξυλεία,βιομηχανική ή συνδυασμος των δύο και σε συνδυασμό ακόμα και με άλλα υλικά όπως σίδερο, αλουμίνιο κ.ά.
Το εργοστασιό μας μπορεί να κατασκευάσει οτιδήποτε έχει σχέση με το ξύλο. Είτε αυτό αφορά κατασκευές σε ιδιωτικές, εμπορικές ή δημόσιες δραστηριότητες.
Κουφώματα εσωτερικά ή εξωτερικά, κουζίνες, ντουλάπες, πατώματα, πατάρια, σκάλες, κάγκελα, έπιπλα ,ειδικές κατασκευές, κιόσκια, καφασωτά, πέργκολες (με κεραμίδι, ασφαλτικό κεραμίδι, ή μόνο ξύλο), σκεπές (πάνω σε τσιμέντο, αυτοφερόμενες, σε ξύλινο ή σιδερένιο σκελετό).

 
 
 
 
 
 
   

Όλες οι παραπάνω κατασκευές μπορεί να είναι από μασίφ ξυλεία, βιομηχανική ή συνδυασμός των δύο και σε συνδυασμό ακόμα και με άλλα υλικά όπως σίδερο, αλουμίνιο κ.ά.

Ειδικευόμαστε όμως κυρίως στις κατασκευές των κεραμοσκεπών, περγκολών, καφασωτών, κιοσκιών, σκαλών και πατωμάτων.

Λίγα λόγια για την στέγη

Ένα είδος τελικής προστατευτικής επικάλυψης στη κατοικία, αλλά και σε επαγγελματικούς χώρους, είναι οι παραδοσιακές ξύλινες στέγες. Η στέγη ως ρυθμιστής του «κλίματος» του σπιτιού και του κάθε χώρου, για μια απόλυτα προστατευμένη κατοικία, πρέπει να εφαρμόζεται και να κατασκευάζεται με τις υψηλότερες προδιαγραφές. Λόγω της θέσης της, η στέγη, είναι σημείο ιδιαίτερα ευαίσθητο, αφού έρχεται σε απ' ευθείας επαφή με το εξωτερικό περιβάλλον. Θα πρέπει λοιπόν να είναι συμπαγής, σταθερή και κατασκευασμένη με πρώτης ποιότητας υλικά αντοχής, για να προσφέρει σιγουριά και ασφάλεια,συμβάλλοντας με τον τρόπο της στη θωράκιση της κατοικίας.

Ο ρόλος της μόνωσης είναι προστατευτικός. Αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά «αόρατα» στοιχεία της στέγης, που μπορεί να μην μας απασχολεί με την αισθητική του αποτελέσματος, επηρεάζει όμως σημαντικά την άνετη διαβίωση των ενοίκων της κατοικίας.

Η μόνωση της σχεδιάζεται έτσι ώστε να λειτουργεί ως «ασπίδα» για τις εξωτερικές κλιματολογικές επιδράσεις και ως «κέλυφος», που διατηρεί τη θερμότητα στο εσωτερικό. Το πιο σωστό είναι να γίνεται ξεχωριστή μελέτη για κάθε στέγη λαμβάνοντας υπ' όψη τις ιδιομορφίες της κατοικίας και όχι εφαρμόζοντας γενικούς κανόνες, που μπορεί να οδηγήσουν στην υποβάθμιση κάποιου σημαντικού στοιχείου, όπως για παράδειγμα τις ειδικές κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν στον συγκεκριμένο τόπο της οικοδομής. Όσον αφορά τη μόνωση στις στέγες ακολουθείται μια εξειδικευμένη τεχνική.

Για τη θερμομόνωση τους τοποθετούνται μονωτικά υλικά σε μορφή παπλώματος και πάχος μέχρι 10 εκατοστά, καλύπτοντας «στρατηγικά» σημεία του σκελετού στήριξης.
Σε άλλες περιπτώσεις,τοποθετούνται θερμομονωτικές πλάκες κάτω από τα κεραμίδια.

Ιδιαίτερη μελέτη γίνεται για την υγρομόνωση της στέγης. Κάτω από τα κεραμίδια, επιστρώνεται μια ειδική στεγανωτική μεμβράνη κατασκευασμένη από ασφαλτικά ή πλαστικά υλικά, ώστε να προστατεύεται το εσωτερικό της κατασκευής από τη διαρροή και της πιο μικρής ποσότητας βρόχινου νερού.

Σημαντικό ρόλο στην αποφυγή δημιουργίας υδρατμών, πουθα μπορούσε να οδηγήσει μια ξύλινη στέγη ακόμα και στο σάπισμα, έχει ο αερισμός της στέγης. Για τον σκοπό αυτό προβλέπονται ειδικά ανοίγματα στα πλαϊνά της στέγης, ώστε να εισέρχεται ο αέρας μέσα στην κατασκευή, και ένα ειδικό άνοιγμα στην κορυφή της στέγης – ο λεγόμενος «κορφιάς» ώστε να εξέρχεται. Στα ανοίγματα αυτά τοποθετούνται ειδικά μονωτικά στοιχεία σε μορφή παπλώματος, που ενώ επιτρέπουν την είσοδο και έξοδο του αέρα βοηθούν στη διατήρηση της θερμοκρασίας.

Ιδιαίτερη μέριμνα λαμβάνεται επίσης κατά την τοποθέτηση παραθύρων στέγης, στα οποία γίνεται περιμετρική μόνωση και επιλέγοντας διπλά ή τριπλά κρύσταλλα, που διασφαλίζουν απόλυτη στεγανότητα.

Βασικό υλικό επικάλυψης της στέγης, αποτελούν τα κλασσικά κεραμίδια, που υπάρχουν σε διαφορετικούς τύπους, ανάλογα με τη μορφολογία τους.Έτσι διακρίνουμε τα παραδοσιακά βυζαντινά κεραμίδια που είναι κοίλα, τα γαλλικά (ονομάζονται και ολλανδικά) που είναι πτυχωτά καθώς και του ρωμαϊκού τύπου που συνδυάζουν στη μορφή τους το κοίλο και το πτυχωτό σχήμα. Όλα τα κεραμίδια τοποθετούνται με ειδικές τεχνικές αλληλοκάλυψης και στερεώνονται μεταξύ τους με σύρμα, βίδες ή ειδικά κονιάσματα στερέωσης.

Τα κεραμίδια δεν πρέπει να φέρουν ρωγμές στην επιφάνειά τους. Επίσης οι πόροι τους πρέπει να είναι μικροί, ώστε να μην διαπερνάτε η επιφάνειά τους από το νερό της βροχής ή το χιόνι.
Στην αγορά διατίθενται και χρωματιστά κεραμίδια, που παράγονται σε ανεξίτηλα χρώματα και διακρίνονται για την αντοχή τους στη θραύση, τις χημικές ουσίες αλλά και τις υπεριώδεις ακτίνες.

Ο σκελετός μιας στέγης είναι κατασκευασμένος από ξύλα. Η μορφή του σκελετού ποικίλει και εξαρτάται από τη μορφή - σχέδιο - της κατοικίας και του χώρου όπου θα γίνει η στέγη. Υπάρχουν λοιπόν οι μονόριχτες (με μια πλευρά, μιας καατεύθυνσης), οι δίριχτες, οι τρίριχτες, οι τετράριχτες, οι πολυγωνικές και οι ειδικής κατασκευής στέγες.

Σε συνεργασία πάντα με τον πελάτη για την κατασκευή που ταιριάζει σε αυτόν λόγω του χώρου του, για την επιλογή των κατάλληλων υλικών αλλά ακόμα και για την οικονομικότερη επιβάρυνση, βρίσκουμε τη καλύτερη δυνατή λύση και μοναδική για εκείνον.

   

 

Ρέθυμνο HOTSoft.gr σχεδιασμός, κατασκευή, Προώθηση ιστοσελίδων, Κρητη SEO. Ρέθυμνο Aσύρματα δίκτυα WiFi, Δομημένη καλωδίωση, έξυπνο σπίτι. Rethymno Website Design, Web Development, Web site Promotion, SEO Crete SEM.
powered by HOTSoft.gr
internet, δίκτυα & τηλεπικοινωνίες